Azorerna till Kanarieöarna -Segling mellan två av Atlantens öriken

September – Oktober 2023

Detta är seglingen för dig som vill prova på överhavssegling under tidvis tuffa förhållanden. Vi startar vår segling från Sao Miguel i början av september och sätter kursen mot Santa Maria, den sydligaste av de Azoriska öarna 100NM söder om Ponta Delgada. Från Santa Maria är det cirka 1200NM till La Palma som vi når efter en vecka till havs. Efter besök på ön La Palma seglar vi vidare till Gran Canaria. Om tiden och vindarna medger kan vi mellan La Palma och Grand Canaria besöka La Gomera eller Teneriffa.

Azorerna består av totalt nio öar. São Miguel är den största och näst sydligaste av öarna. På São Miguel bor mer än hälften av den totala befolkningen på 240 000 personer på Azorerna. Huvudstaden Ponta Delgada består till stor del av kullerstensgator och är känd för sin lyxiga marina. Santa Maria var den första av Azorerna öars som upptäcktes. Det är en fridfull ö med växlande landskap. Den västra delen av ön är platt och i öster hittar du bergen. Den enda staden på Santa Maria är Vila do Porto. Det var på Santa Maria som Columbus togs till fånga och kastades i fängelse då han landsteg på ön. Han hade angivit ett löfte om att besöka ön, men när han äntligen anlände tog de honom för en pirat och grep honom.

Av de sju kanariska öarna är La Palma den nordligaste. 2002 utsåg UNESCO hela ön La Palma till ett biosfärreservat. La Palmas landskap med mäktiga vulkaner, djupa skogar och mysiga stränder gör att ön kallas för ”la isla bonita”, dvs. ”den vackra ön”. La Palma har Starlight-reservat tack vare sin klara himmel. Teneriffa är den största och högsta ön med den imponerande vulkanen El Teide som reser sig upp 3000 m upp i himlen. Gomera är en av de minsta Kanarieöarna och kanske också den minst kända. Turismen är inte så utbredd på ön. Hit söker man sig att njuta av lugnet och den fantastiska naturen som består av berg, raviner och skogar. Gran Canaria med Las Palmas blir slutmålet. Las Palmas är en livligt spansk stadsliv, och stranden Las Canteras ligger i hjärtat av staden.