Göteborg – Lissabon

Datum: 15 – 30 oktober 2022

Följ med på en upplevelserik segling som tar dig ut på både Nordsjön och Biscaya. Planering med tidvattenströmmar i Engelska kanalen och besök på fina pittoreska platser. Detta är en segling för dig som söker nya äventyr. Kanske vill du lära känna S/Y Celeste of Solent för att följa med på fler turer ut i värden? Kanske vill du vara med på denna första etapp på vårt långa äventyr?

Vi seglar ut från Långedrag i Göteborg. Seglingen går ut på Kattegatt, norr om Danmark, förbi Skagen och sydväst ner över Nordsjön mot Engelska kanalen. Första stoppet är planerat att ske på Kanalöarna och Guernsey eller södra England efter cirka 1 000 NM.

Kanalöarna, utanför Frankrikes nordkust, är indelade i två självstyrande bailiwicks som har egna system med domstolar, beskattningsrätt med mera, men hör till Storbritannien. Huvudstaden på Guernsey heter St. Peter Port. Staden har en fin småbåtshamn. Stränderna lockar till sköna promenader. St. Peter Port är också berömt för sina barer. Den viktigaste näringen Guernsey är på trädgårdsodling.

Från Guernsey seglar vi över Biscaya till Spanien och La Coruna. I La Coruna utforskar vi kanske de vackraste delarna av ”ciudad de cristal” som har många fantastiska byggnader som Jardin de Santo Carlos och Santa Barbara-klostret. Kanske passar vi på att se solnedgången från Torre de Hércules, världens äldsta romerska fyr som fortfarande används.

Vi rundar Cabo Finistere, går söder över längs med Portugals västkust till Lissabon. Vi lägger till i Cascais som är en pittoresk hamnstad väster om Lissabon. Från Cascais och Lissabon är underbara städer. Så skynda dig inte hem härifrån.