Lissabon – Madeira – Kanarieöarna

Datum: 5 – 20 november 2022

Segla med S/Y Celeste of Solent från magiska Lissabon ut på Atlanten till den gröna Kanarieön Teneriffa.

Drömmer du om att segla ut på Atlanten men inte har tid eller känner dig redo för en Atlantöverfart är detta seglingen för dig. Denna segling har ger dig en smak på det stora blå med ett besök på tre olika öar som alla har sin unika charm och egen karaktär.

Vi träffas ombord i Lissabon (Cascais) och börjar med en trevlig middag på någon av de många restaurangerna i denna lyxiga men pittoreska stad för att diskutera resan vi har framför oss.  Dagen efter lägger vi loss för vårt Atlantäventyr. 

Nu styr vi kosan mot en av världens vackraste öar, Madeira, med en hög svart topp stenstränder och sina gröna bergssidor. Här passar vi nog på att gå på en levadavandring för att uppleva öns inre. En upplevelse för livet.

Snart är det dock dags att gå vidare mot den okända ö-pärlan Porto Santo där även Columbus stannade. Till skillnad från Madeira finns här otroliga vita sandstränder. Mätta på strandliv och sand så är det dags att möta den RIKTIGT blå Atlanten. Har vi tur får vi nu sällskap av en val eller några leksugna delfiner. Nu är målet Teneriffas välkända siluette med snöklädda Teide som en hatt ovanpå.

Under passagen mot Teneriffa är det nästan garanterat att vi får se valar och delfiner.