Karibien – Varma vindar, bad och reggae

Datum: 22 december 2023 – 5 januari 2024 (12 dagar) – Pris 20 000 SEK

Vi seglar med utgångspunkt från Guadeloupe. Till Guadeloupe tar du dig enkelt via direktflyg från Paris. Celeste ligger Marina Bas du Fort i Pointe a Pitre cirka 15 minuters taxiresa från flygplatsen på Guadaloupe.

Du kommer att uppleva fin segling, kristallklara laguner, reggae och enorma stjärnhimlar. 

Västindien är drömplatsen för de flesta seglare och de som insett att båt ger möjlighet att se de finaste ställena och upptäcka denna del av världen på egen hand. Passadvinden från nord ost ger fin segling i lä av öar eller ut i öppet hav. Vindstyrkan ligger oftast mellan 6 och 12 m/s.  Vädret är för det mesta soligt men ibland kommer regnskurar, så kallade squalls. I hamn och inne i båten blir det varmt, så vi ligger till ankars så ofta vi kan och tar istället jollen till land och/eller badar vid båten.

Öarna är en blandning av höga gröna vulkanöar och låga sandöar med palmer och långa stränder. Människorna är vänliga och hjälpsamma och tempot är långsamt. Här skall man vara ”irie”, d.v.s ta det lugnt.

Snorkling och bad är en viktig del och utrustning – cyklop, snorkel och fenor – finns ombord.

Vissa dagar flyttar vi oss bara en kort sträcka på någon timme, medan det andra dagar blir hela dagen till havs. Vi ligger alltid ankrade i någon fin vik på natten eller i undantagsfall i någon marina. I nästan alla vikar finns det något enkelt matställe, men den mesta maten hjälps vi åt att fixa ombord.

Planerad rutt 12 dagar: Marina Bas Du Fort (Guadeloupe) – Iles Des Santes (Guadeloupe) – Pigeon Island (Guadeloupe) – English Harbour (Antigua) – Green Island (Antigua) – Barbuda – Five Island Harbour (Antigua) – Des Hales (Guadeloupe) – Iles Des Santes (Guadeloupe) – Marina Bas Du Fort (Guadeloupe).