Kuba – kultur, natur och snorkling

I januari och februari 2004 planerar vi tre 12 dagars seglingar. Vi har inte bestämt datum än, men planerar att utforska den södra kusten med världsarvs-städerna Cienfuegos och Trinidad och skärgårdar med levande korallrev.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse så hör vi av oss till dig och du får du möjlighet att reservera plats innan vi öppnar bokningen här på hemsidan.

Här är axplock av det vi vill uppleva på Kuba. Förutom härlig segling i tropiska vatten så klart.

Staden Cienfuegos är ett UNESCO världsarv. Här finns också ett känt vattenfall att besöka och bada i.

I Cienfuegos väntar oss ett livligt nattliv med salsa och rom.

När vi bunkrat och förberett för avfärd seglar vi mot Archipelago de los Canarreos som erbjuder fantastiska stränder och snorkling.

Ett besök i Trinidad är också ett måste. Trinidad är en av de bäst bevarade koloniala städerna i Karibien och också ett UNESCO världsarv. Här finns Valle de Ingenios som är en historisk dal som var central i Cubas sockerhandel.

Los Jardines de la Reina archipelago är känt som Karibiens Galapagos. En obebodd nationalpark och ett myller av öar och korallrev med över 50 dykplatser.

Los Jardines de la Reina archipelago var också Fidel Castro’s favorit för fiske.

Utforska Havanna är självklart ett måste med sina art deco villor, 50-tals bilar och livliga stadsliv. Kanske vill du lära dig dansa salsa på dansskolan Casa del Son. Planera in några dagar i Havanna innan eller efter du mönstrar på eller av Celeste i Cienfuegos.