Långedrag – Cascais

Vi hade omväxlande segling ner till Portugal och Cascais.

När vi lämnat svenska kusten bakom oss var det till en början fina sydvästliga vindar. Vinden tilltog utanför Danmarks västkust och det blåste upp mot 50 knop (25 meter per sekund) över däck från syd. Vi seglade till en början med Jib # 4 på 70 kvadratmeter och ett rev i storen. Efter det att vinden tilltagit något ytterliga tog vi ytterligare ett rev i storen och bytte till Jib # 5 på 50 kvadratmeter.

Eftersom vindvinkeln kunde hållas över 60 grader gjorde vi god fart över hela Nordsjön. Vi valde den västra sidan ner mot England för att få mindre trafik och även slippa infarten till Rotterdam som är mycket trafikerad.

På torsdagskvällen närmar vi oss Dover och det blir en stilla segling med stöttning av motor.

Fyrskeppet East Goodwinn i Dover Strait

Vinden tilltar igen på fredagen och vi har fin vind i Engelska kanalen. Vid lunchtid närmar vi oss Isle of Wight. Vi styr in i östra infarten och lägger till i Cowes Marina.

Förtöjda i Cowes Marina

Efter att vilat upp oss ett dygn på Isle of Wight sätter vi kursen vidare söder över mot Biscaya. Det har blåst mycket den senaste tiden och vi har planerat att runda ett lågtryck som ligger väster ut i bukten. Vi har tidvis hård segling med mycket vind. Vår planerade rutt fungerar fint och vi undviker den starkaste vinden. På torsdagen den 27 oktober 2022 lägger vi till i La Coruna i norra Spanien, Galicien.

Fin segling över Biscay

På grund av hårda vindar runt Spaniens norra udde ligger vi kvar i La Coruna under fredagen.

La Coruna

På lördagen lägger vi loss från La Coruna och har upp till 30 knops vind över däck runt Spaniens norra udde. Ju längre söder över vi kommer desto svagare blir vinden. Tidigt på tisdag morgon lägger vi till i Marina de Cascais.

Marina de Cascais

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: