Teneriffa – La Gomera – La Palma – Gran Canaria

I gryningen lägger vi loss från Santa Cruz de Tenerife efter en veckas fix, meck, mountainbike samt chill på båten. Vi har härlig segling i strålande väder. Det blåser 23 knop och vi seglar stundtals i 12 knop. När vi rundat Teneriffas södra udde dör vinden ut och vi går för motor och spanar efter en Grindvals-koloni som finns i detta område.  Vi ser tyvärr inga valar och det blir bad från båten istället i 24-gradigt vatten. Strax efter badet kommer en familj med delfiner och simmar med oss och sen kommer äntligen två grindvalar vid ytan alldeles vid båten. En fantastisk naturupplevelse.

Celeste lämnar Santa Cruz de Teneriffa tidigt på morgonen.

Vinden kommer tillbaks och vi seglar med god fart mot San Sebastian på La Gomera dit vi kommer på eftermiddagen. Vi har haft problem med motorn och har garderat med både ankarspel och fock men allt går bra och vi tar oss in i den trånga hamnen och lägger till. Två dagar spenderas på La Gomera . Den ena dagen viks till mountainbike från högsta toppen Alto de Garajony 1487 m ö h. Det är en härlig tur nerför till Playa Santiago vid havet för lunch. Dag två hänger vi mest i byn San Sebastian de La Gomera.

Mountinbake ner för Alto de Garajony.

Vi seglar vi vidare mot La Palma. På eftermiddagen lägger vi till i marinan som är granne med den kommersiella hamnen som har färjor till de övriga Kanarieöarna. Marinan ligger centralt och staden har till stora delar bevarat sin charm med låga hus och typiska kanariska balkonger. I anslutning till centrum ligger den svarta lava sandstranden. Vi äter en god middag i gamla delen av staden. På La Palma hyr vi bil och ser oss omkring på ön. Vi besöker både naturliga havsbassänger i Charco Azul uppe på norra delen av ön och äter en fantastisk lunch på fiskrestaurangen med utsikt över havet och havsbassängerna. Vi vandrar också en kort tur till ett vattenfall i San Andres y Sauces och kör på slingriga vägar över bergen med mäktiga vyer.

Lunch i Charco Azul.

Innan avfärd till Puerto de Mogan Gran Canaria är vi flera som passar på att bada och sola vid lava sandstranden. Vi förbereder storen med ett rev och jib # 4 i hamnen och sätter segel strax utanför hamnen. Det blåser friskt lite längre ut. Vi har fin segling med stundtals vindar runt 30 knop. Vinden avtar framåt kvällen och delar av natten går vi för motor.  Efter soluppgången kommer vinden tillbaka men dör ut när vi närmar oss Puerto de Mogan och vi passar på att bada från båten. På eftermiddagen lägger till i Puerto de Mogans mysiga hamn som kantas av många små restauranger och barer. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag på en av de mysiga restaurangerna i hamnen innan flera av oss flyger hem till kylan. Vår kapten är kvar och ska på lördag den 10 december föra Celeste med ny besättning över Atlanten mot Guadeloupe där nya äventyr väntar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: