Segling i Västindien

Två fantastiska veckor i Västindien.

Mot Dominica.

Rutten börjar från Marina Bas Du Fort på Guadeloupe med kurs mot Dominica. Det är fin segling i cirka 10-20 knops vind och efter cirka sex timmar kommer vi fram till Portsmouth, den nordligaste orten för ankring på ön. Vi kontaktar Martin Providance som är gammal vän till Kalle och Nina Nordström samt Lasse Fjelldahl på Sjösportskolan och han ordnar nästkommande dag en tur runt ön där han visar oss allt från natur och vattenfall till mindre byar.

Martin Providance.

Bad i vattenfall.

Efter Dominica seglar vi norr över mot Les Saints, en liten ögrupp syd om Guadeloupe. Här hyr vi cyklar och ser oss omkring på huvudön Terre Des Haut.

Les Saints – utsikt söder över.

Rutten går vidare norr över mot Deshais. Vid södra udden på Bas Terre är det ibland en accelerations zon med starkare vindar. När vi passerar är det just förutsättningar för detta och vi har kraftiga vindar upp mot 40 knop förbi udden. När vi väl passerat avtar vinden och det blir fin segling utmed västra kusten av Guadeloupe.

Vi har en fin kväll i Deshais och seglar nästa dag vidare mot Antigua. Vi går in i English Harbour och lägger till för ankar i viken. Efter komplicerad inklarering som tog närmare två och en halv timma blir det bad från båten.

Celeste för ankar i English Harbour.

För bara Jib # 4 seglar vi vidare de cirka 10 sjömilen nästa dag till Green Island – ett paradis på Antigua. Här har vi två härliga dagar med snorkling, bad och sol.

Green Island.

Det blir nattsegling tillbaka mot Guadeloupe. I en ljummen natt med himlavalv fullt av stjärnor styr vi mot Guadeloupe och Pigeon Island.

Pigeon Island är ett naturreservat och det är otroligt fin snorkling som i ett akvarium.

Sista dagen är det tidig uppgång för att segla tillbaka till Marina Bas Du Fort. Härlig segling i ljumma vindar. Efter att ha tankat diesel lägger vi till i marinan.

Marina Bas Du Fort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: